Aurinkoista toukokuuta ystäväiseni!

Täällä Napapiirillä aurinko paistaa ja lumi sulaa hirmuista vauhtia. Nyt on tullutkin aika laittaa pulkat, rattikelkat, liukurit, sukset, sauvat ja monot varastoon ja kaivaa esiin polkupyörät, potkulaudat, rullaluistimet ja muut kesäiset menopelit. Oletko sinä laittanut jo pyöräsi kesäkuntoon? Oletko tarkistanut, että pyörän kumit ovat ehjät ja että jarrut toimivat?

Me Joulupukin kanssa huolsimme pyöräni viikonloppuna ja eilen teinkin tämän kevään ensimmäisen pyöräretkeni. Voi että minä nautin! Pyöräillessä vastaani tuli paljon kaiken karvaisia ystäviäni. Matkaani säesti lukuisat muuttolinnut, jotka olivat paluumatkalla talven etelänlomiltaan. Tapasin myös oravia ja jäniksiä, jotka olivat muuttaneet jo turkkiensa väriä talvisen valkoisesta kultaisen ruskeaksi. Selkeästi hekin olivat kevättunnelmissa, koska niin iloisesti kirmasivat pitkin poikin tien vartta. Yksi oravista olisi jopa halunnut matkustaa pyöräni etukorissa. Sanoin orava ystäväiselleni, että on parempi, ettei hän tule kyytiini, koska vauhtini on niin päätä huimaava ja minulla ei ole edes tarjota ylimääräistä kypärää.

Tämän kuukauden Santa’s Elf Club videolla Ferdie-tonttu laittaa myös pyörää kuntoon. Toivottavasti sinulle ei käy aivan yhtä hassusti kuin Ferdie-tontulle, joka päätyy melko yllättäviinkin ratkaisuihin pyörää korjaillessa.

 

 

 

Vanilja-tonttu

 

Psst! Enää 231 päivää jouluun!